Om du inaktiverar ditt MyChart-konto, loggas du ut automatiskt och kan inte logga in igen.
Så här inaktiverar du ditt konto:
Du kan också ringa eller mejla din vårdgivares MyChart-kundtjänst. Du hittar kontaktuppgifterna på sidan med vanliga frågor, som det finns en länk till längst ned på vårdgivarens MyChart-webbplats, eller genom att söka efter dem med knappen Behöver du hjälp? nedan.
När du inaktiverar ditt MyChart-konto, förlorar du åtkomst och slutar få meddelanden från MyChart. För att logga in på MyChart igen, är dina medicinska uppgifter inte raderade. Kontakta din vårdgivare för att återaktivera ditt konto.
Kontakta din vårdgivares MyChart-kundtjänst för att återaktivera ditt konto. Du hittar vårdgivarens kontaktuppgifter på sidan med vanliga frågor på vårdgivarens MyChart-webbplats.